-"Det coolaste jag har varit med om!!"

-"Magiskt!!"

De var barnens kommentarer när de fick träffa vilda apor för första gången när vi åkte på en tur till Mangroveträsken på Koh Lanta.  

Vi blev upphämtade på hotellet och efter ett tag kom vi ut mer på landsbygden och djungeln. Mycket kor, små hyddor och mycket växlighet. 

När vi kom fram var det bara att hoppa i en egen Longtailbåt (en träbåt som är typiskt för Thailand) med vår guide.  

Vi förstod bara vart tredje ord han sa men det var bara att skratta när han skrattade, se förvånad ut när han gjorde det så blev det bra ändå :-) 

Båda barnen har tjatat länge om att de vill se vilda apor och vi hade hört att det var stor chans att få se dom här men man kan ju aldrig vara säker.  

Mangroveträsket är ett jätte stor område och det var verkligen mysigt att glida runt där. Vi såg fiskar, stora och små fåglar men inga apor. 

Efter drygt en timme började sonen bli orolig, tänk om vi inte skulle få se en enda apa! Den oron visade sig senare vara helt i onödan.   

Efter att ha stannat och ätit melon i båten gav vi oss iväg lite djupare in i träsket. Plötsligt ropar jag att jag såg något i ena trädet!  

Det visade sig vara ett helt gäng med apor, bla honor med små ap-ungar på ryggen!!  

Lite längre in kom det fler och en stor aphane hoppade upp i båten. 

 Efter att ha gett honom lite melon så kunde barnen smyga sig fram försiktigt. De fick lite melon att ge honom som han snabbt sörplade i sig. 

 Vi förstod ju att han hade fått melon tidigare av människor men det spelade ingen roll. Att få komma så nära ett vilt djur mitt inne i träsket är magiskt även för oss vuxna. 

 Det slår alla djurparker i världen med råge!

När han hade ätit satte han sig längst fram på båten en stund innan han tog tag i en gren och svingade sig i land.  

Kommer aldrig glömma barnens leenden!! 

När vi nöjda klev iland kunde man gå på träbroar runt i träsket. Då såg vi en  spindel och krabbor. 8-åringen tyckte det var kul men vi andra hade kunnat hoppa över det.  

Det finns mat, dryck och glass att köpa. 

Det enda negativa var att toaletterna inte var så kul med ett hål i golvet och inget toalettpapper. Det krävdes muta för att få vår yngsta att gå in där. 

Men slutsatsen är att för barn och vuxna som gillar djur och natur är detta något jag verkligen kan rekommendera! För 2 vuxna och 2 barn var priset 2400 Bath, ca 800 kr. Det går att köpa biljetter på plats om man tar sig dit på egen hand.