I en period i livet när man kan höra följande meningar:

-: Vem ringer så här sent!! (När kl är 21 på kvällen)

-:Nu är det din tur att springa efter! (När 2-åringen springer det fortaste hon kan år fel håll)

-: Ja har bara sovit 4 timmar i natt! (När man tävlar om vem som har sovit minst)

Mitt i en sån period hade vi styrt kosan till ett Lollo & Bernie hotell. 

Vi hade precis slagit oss ner vid poolen och jag hade piffat upp mig lite extra med brun utan sol, håret perfekt, en ny snygg strandklänning och lite lagom sminkad. Eftersom jag hade struntat i (eller inte orkat) att se mig själv i spegeln senaste tiden tänkte jag att allt skulle vara på topp denna veckan. Illusionen om den perfekta familjeveckan fanns där. 

Jag och vår yngsta styrde kosan mot barnpoolen där föräldrar satt på kanten och små barn var i det grunda vattnet. Jag stack i foten för att känna på vattnet, SWUNG och PLASK, sen hade jag halkat i helt och hållet så att jag låg på rygg i det kalla vattnet och sprattlade som en kackerlacka.  Snabbt försökte jag komma ur poolen någorlunda värdigt för att konstatera att jag hade stänkt ner ALLA föräldrar som satt runt.

Min man som helt ovetandes låg och solade en bit bort och som hade sett sin upp-piffade fru lämna honom några minuter tidigare tittade nu upp lite smått förvånat på sin genomblöta fru med sminket rinnandes över ansiktet, håret hängandes över ansiktet, utsmetad brun-utan-sol som väste :- Jag kommer aldrig mer bada i den poolen!! Behöver kanske inte sägas, men resten av veckan struntade jag i att piffa upp mig och som tur var fanns det många andra pooler där vi badade med barnen. (Bilden nedan är från barndisco i poolen)

Annars är känslan när man slänger av sig strandklänningen vid poolen för att snabbt inse att man glömt ta på sig bikiniöverdelen och står där i sin gamla urtvättade bomulls BH inte heller den bästa. 


Vad vill jag då säga med detta: Jo, att i en tid när det mesta är upp och ner vänt och kaos finns det inget bättre än att bo på hotell som är anpassade för barnfamiljer.Att göra:

Bio-rum för barnen så att de kan se film medans föräldrarna äter färdigt, barn-bufféer med barnens favorit mat, barn-disco varje kväll, shower med barnens favoriter Lollo & Bernie (eller Bamse om man reser med TUI), barn-gympa i poolen, ofta vatten rutschbana, barnklubbar, lekplatser mm.  Lyckliga barn = Lyckliga föräldrar och våra barn har verkligen ÄLSKAT dessa hotell.  

Våra barn har inte varit så mycket på barnklubbarna men när det har varit skattjakt med pirat-tema eller sångstunder med maskotarna har de alltid varit med.  

Discot kl 17 har vi aldrig missat och inte heller barn-gympan i poolen.  


Vi har valt Vingresors Lollo & Bernie hotell helt enkelt för att vi var så nöjda första gången. Här är våra 4 bästa:

1: Cala Mesquida Mallorca för att omgivningarna och stranden var fantastiska och ett lugnt hotell

2:  Kallithea Rhodos för att det fanns två poolområde så det var lugnt vid poolen och närheten till Rhodos gamla stad.

3: Sandy Bay Beach Cypern för att hotellområdet var så fint och lagom med närhet till Nissi Beach.

4: Cala Bona för att det är ett mindre lugnare hotell med massor av mysiga restauranger i närheten 


   Visst finns det många som väljer betydligt mer spännande resmål med små barn men för oss som var så trötta var det inte aktuellt. Det vi behövde var avkoppling, ha roligt mer barnen och miljöombyte.


 Ett speciellt minne:

När barnen var lite större fick det gå själva till lägenheten som låg precis vid poolen där vi var. Efter en stund hör man två barn på balkongen som vrålar ut över poolområdet -: SLÄPP UT OSS!!!! (Dom hade inte ens försökt att öppna ytterdörren som ju så klart var öppen) Undrar  vad folk som låg vid poolen tänkte om oss.....fy, vilka människor som låser in barnen medan dom själva ligger vid poolen och har det bra! 


Positivt:

Att barnen har så kul och att när dom längtar tillbaka kan man välja ett nytt resmål där dom får allt dom längtat efter eftersom alla hotell följer samma koncept medans föräldrar får lite miljöombyte. 

Negativt:

De stora buffématsalarna som vi alltid försökte undvika eftersom det alltid kändes som en skolmatsal och ljudnivån var hemsk. 

Rekommenderas:

Det är ju väldigt individuellt men jag tycker det har varit skönt att inte välja helpension och få sitta på balkongen i lugn och ro när man vill och äta sin egna frukost. Man kan ju välja om man vill ha vissa måltider inkluderat i priset. Sen är det ju mysigt att gå ut och äta ändå utanför hotellet som tex Rhodos stad som var jätte mysigt.

Att ta sig hit: Charter med Ving eller Tui