Läste någonstans att Barcelona är det populäraste weekend-resmålet.

En mysig storstad som har allt: Bra klimat, bra strand, häftiga byggnader, shopping, super god mat, coola barer och fotboll!


Jag har varit i staden flera gånger och det finns alltid nya saker att upptäcka.Oftast börjar man utforska staden via den mest kända stråket Las Ramblas som är 1,2 km långt. Den slutar med en stor staty av Columbus som pekar mot Amerika.

 Här myllrar det av människor från världens alla hörn, marknadsstånd, uteserveringar, gatukonstnärer, gatumusikanter och den kända saluhallen La Boqueria. En perfekt promenad ner till hamnen med många stopp längs vägen!

Att göra:

En av barerna som man bara måste besöka är El Bosque de les Fades i närheten av Las Ramblas. Det är som att kliva in i en magisk, unik sagovärld med sagoväsen, åskoväder och fågelkvitter.Den m
åste upplevas!! 


Man måste se katedralen La Sagrada Familia som är skapad av konstnären Gaudí från slutet av 1800-talet. En av de vackraste byggnader jag har sett även om den fortfarande inte är helt färdigbyggd.En timme med tåg utanför staden ligger Spaniens största nöjespark Port Aventura. Tanken var från början att Eurodisney skulle byggas här men i sista stund bestämde man sig för Paris istället. Här finns förutom alla åkattraktioner för alla åldrar även ett vattenland på 9000 kvadratmeter.Se fotboll på Europas största arena Camp Nou med plats för 99000 åskådare. En häftig upplevelse att se ett av världens bästa klubblag FC Barcelona med spelare som Lionel Messi.En härlig stämning även på barerna runt arenan.   Även om Barcelona har en fin strand kan det vara skönt att bryta av storstadspulsen mot lite lugnare strandliv, mysiga gränder och då är Sitges ett perfekt alternativ, bara 45 min med tåg. Här finns 17 kilometerlånga stränder, lugnt tempo även om kvällarna bjuder på bra nöjesliv.


Boende: Hur mycket som helt att välja på. Jag har själv aldrig bott på hotell här utan på kryssningsfartyg eller hos kompis.Speciellt minne: Eftersom jag hälsade på min kompis som pluggade här hade jag som en privat guide hela veckan jag var här första gången. Perfekt att slippa leta efter dom bästa ställena som man ofta hittar lagom tills man ska hem. Hon kunde staden som en infödd. 

Positivt: Goda maten, stranden och fotbollen.


Negativt: Blev av med min plånbok som låg i ryggsäcken som jag hade på ryggen när jag åkte tunnelbana. Skicklig tjuv för jag märkte ingenting. Men ficktjuvar finns ju i alla större städer.

Att resa hit: Tui, Ving och reguljärt. Många kryssningsresor går hit.