Jag som egentligen gillar mindre, pittoreska platser kan ändå inte låta bli att gilla Benidorm. Hit ska man inte resa om man vill ha lugn och ro, men däremot om man gillar att ha kul (och att dansa!)

Staden som aldrig sover, fantastiska stränder med alla vattensporter man kan önska och bland det bästa nöjeslivet jag någonsin har upplevt.  


Att gå på några av nattklubbarna här var en upplevelse och jag skulle rekommendera alla som älskar att dansa att åka hit.  

Staden som nu är känd för sina skyskrapor med några av de högsta hotellen i Europa, var fram till 60-talet bara en liten fiskeby.  I Gamla stan finns traditionella tapasbarer och en marknad inomhus.

Benidorm passar alla som gillar att aktivera sig. Det finns massor att hitta på för alla åldrar.

Att göra: 


Nöjeslivet är häftigt här med jätte stora klubbar där man dansar i timmar under neonljusen, såpbubblorna och konfettin. Stämningen är oslagbar och jag som älskar att dansa och har testat massor av klubbar runt om i Europa måste nog säga att Benidorm ligger bra till på min lista. 

För barnfamiljer är vattenlandet Aqualandia ett perfekt utflyktsmål. Här finns 15 olika vattenrutschbanor, bl.a. den näst högsta i Europa, en surfpool och en flod att glida runt på.   


Varför inte paddla kajak från Las Rotas genom naturreservatet Montgó för att avsluta vid grottorna Cova Tallá. Perfekt för bad och snorkling också.


Isla de Benidorm är en trekantig ö strax utanför. Själva ön har inte så mycket att se men däremot är snorklingen bra med chans att få se stingrockor, bläckfisk och skorpionfisk. Många båtturer går hit.  


Ta bussen enkelt till temaparken Terra Mitica. miljön är inspirerad av det gamla Medelhavet. Jätte häftiga åkattraktioner, shower, restauranger m.m.


Boende: Har tyvärr inget boende att rekommendera eftersom rummet vi bodde i var som en liten skrubb. Om man inte drog för draperiet när man duschade kom vattnet i sängen.....

Positivt: Stort utbud av nöje, restauranger och café

Negativt: Så långt ifrån en genuin, spansk, mysig by man kan komma. Massor av turister.

Att ta sig hit: Flyg går till Alicante. Det är ca 4,5 mil mellan Alicante och Benidorm.