En underbar plast på norra Öland med Sveriges längsta sandstrand,  ca 2 mil lång!    

Här ligger också en av Sveriges kanske mest kända och populäraste campingar Böda Sands Camping: https://www.bodasand.se/. 

Jag tycker att platsen och campingen  är värd ett inlägg eftersom det finns så mycket fint att göra och uppleva här, även under lågsäsong.  

 Vi är ett gäng som har barn i samma åldrar som hyr stugor här varje år. Vi bokar oftast samma typ av stugor bredvid varandra så att barnen kan springa emellan.  

Vi dukar upp långbord och tänder grillen på kvällen precis som många andra men vi gillar också att äta på någon av restaurangerna. 

Det finns flera att välja på  en salladsbar, pizzeria/restaurang och strandrestaurangen med bästa läget med utsikt över sanddynerna. 

 

Här finns barnbuffe och after beach med trubadur under högsäsong. Härlig stämning, jag lovar!  

Jag kan verkligen rekommendera att ta sig hit i september/oktober och hyra en större stuga eftersom man är mer inomhus och kan kura framför kaminen med sällskapsspel och god mat medan vågorna brusar utanför. Då är det privata stugor man hyr.

På dagarna njuter man av lugnet, vidderna, naturen och att ha en hel strand för sig själv. Vi älskade det, och barnen också! 

 Den här tiden på året är campingen stängd men vi hade cyklarna med oss så vi utforskade alla mysiga stränder runt om.  

En annan upplevelse här är att bo i Kärleksnästet. Det är 3 små stugor som ligger avskilt precis vid vattnet (toaletter plus dusch ligger i servicehus ca 150 m därifrån).

Det är så otroligt mysigt att sitta där på kvällen i ljuset av fotogenlampa och levande ljus och det enda man hör är vågorna. Vi beställde en 3-rätters middag som levererades till stugan. 

 

För barnen är campingen ett paradis med ett vattenland med barnpooler, en stor pool och flera vattenrutchbanor.  

En jätte stor klätterställning med rutchkanor ligger på lekplatsen där det finns hoppkuddar..

Under högsäsong v.26-32 händer det mycket: Minidisco, konserter, filmkvällar, teater och pyssel för dom små, youthcamp med kickbike, skateboard, streetbasket och pingis för ungdomarna.  

 

Varje dag är det olika gympass och yoga plus att det finns padel, tennis och en 9-håls golfbana på området. Småbutiker, frisör och mataffär finns på området och cyklar, jetski, trampbåtar och mycket mer finns att hyra.

Att göra:

 

Mysigt är att ta sig till Byxelkrok (ca 6 km från Böda sand) den lilla fiskebyn med fiskebåtar  som på senare år har vuxit med flera bra  restauranger och fik. Här kan man sitta på en mysig restaurang och se solen gå ner över Blå Jungfrun.

 

Blå Jungfrun är den mytomspunna ön med grottor och en mystisk labyrint som ingen vet hur den kom dit. Båt över tar ca 1 timme.

Besök raukarna i Byrum,  ca 8 km därifrån. Lek kurragömma bland raukarna eller njut av den fina solnedgången med en picknick. 

Det finns flera stränder och campingar runt Böda bukten och här kommer en lista på de flesta av Ölands stränder:

http://www.aventyrmedochutanbarn.com/Olands-strander-och-andra-badplatser/

Här finns lite tips om saker man kan hitta på med barnen:

http://www.aventyrmedochutanbarn.com/Familjekul-i-Smaland-Barnens-15-favoriter/

Positivt: Här finns något för alla och barnen har verkligen jätte roligt här. Underbar strand och miljö runt om.

Negativt: Under v. 28-29 är det jätte mycket folk överallt på norra ön. Jag minns när jag sov i framsätet och mannen i baksätet i en liten bil på parkeringen utanför campingen för att allt var fullt, varenda hotell, stuga och vandrahem på norra ön.