Bloggen tar semester till efter Nyår så jag vill passa på att önska er en riktigt härlig jul!!

 

Mitt sista inlägg för året blir tips på något man kan göra hemma tillsammans med familjen eftersom vi inte kan resa på samma sätt, spela spel!

Nu när vår yngsta är 6 år kan vi spela fler spel tillsammans och det är kul!

Här kommer våra favoriter: 

1. Bondespelet är vår favorit. Man väljer varsitt torp på spelplanen men tillhörande åkrar som man sår grödor på. Under varje varv hinner det hända mycket tex att man ärver pengar, alla grödor fryser bort, man köper skog, huset brinner ner m.m. Spelet går ut på att man ska tjäna ihop så mycket pengar att man kan köpa slottet, då har man vunnit. Spelet tar tid så ett tips är att dela upp spelet på flera dagar. 

2. Bajsspelet är dotterns absoluta favorit. Spelpjäserna ser ut som bajskorvar och man får göra pruttljud, kissljud längs banan. Den som först kommer till toaletten har vunnit. 

3: Speak out är galet och kul. Vi skattade så vi fick ont i magen allihop. Alla får en slags tandställning som spärrar upp munnen så att det blir omöjligt att säga vissa ord. Lagkompisen ska försöka lista ut vad den andre i laget säger annars är det andra lagets poäng.    

4: Risk är 9-åringens favorit. Här handlar det om strategier, att placera ut sina trupper, fatta rätt beslut och försök att vinna nya territorium så att man kan flytta fram sina trupper.  

5: Jenga är också en klar favorit. Man staplar upp alla klossar till ett högt torn innan man börjar. Sen gäller det att ta bort en kloss var tills allt rasar, då åker man ut.   

6: Geni för barn är ett kul frågespel som  passar från 7 år. 

7: Fia är kul tycker alla. Perfekt för alla åldrar utom dom allra minsta. 


8:   Ett bajsspel till om barnen får välja, Flushin´Frenzy går ut på att man ska pumpa toalettstolen med avloppspumpen så många gånger som tärningen visar. När den flygande bajskorven kommer upp ur toaletten vinner den som lyckas fånga den flest gånger. 

9: Helt hysteriskt är verkligen ett galet spel från 12 år. Jag älskar det! Man ska lista ut ett hemligt ord som en motspelare har samtidigt som du har olika tvång tex prata med finsk brytning, börja meningar med " Jag är visseligen en idiot men", ibland gäller flera tvång samtidigt. Hur kul som helst!  

10: Monopol är en klassiker som håller än och som finns i många varianter. Här gäller det att köpa och sälja tomter, bygga hus och hotell. Man ska så snabbt som möjligt bygga upp en förmögenhet tills man äger allt. Från 8 år.  

11: Sequence gillas av alla och här gäller det att vara först med att få två rader med fem spelmarker. Inte så lätt som det låter med knektar som ibland kan flytta motspelarens brickor. Från 7 år. 

12: Twister är spelet där det gäller att vara smidig och vig! Spelplanen rullas ut på golvet där det gäller att flytta den fot eller hand som pilen visar. Misslyckas man har man förlorat. Jobbigt men kul! 

13: Tjuv och polis känner säker många igen från när man själv var liten. Barnen gillar det. Här ska man få ihop så mycket pengar som möjligt. 

14: Att spela kort med en helt vanlig kortlek där det finns hur många spel som helst att välja på. Vanlig Skitgubbe eller något annat kortspel funkar alltid.