En plats som man aldrig kan få nog av! Jag har varit på Rivieran flera gånger och man upptäcker nya ställen varje gång. Första gången var jag bara 15 år och på språkresa i tre veckor, sen var jag tillbaka flera gånger bl.a. på tågluff. 

Perfekta stället att bo och utgå ifrån är Nice om man gillar storstadspuls och ett stort utbud. Nice har ca 400 000 invånare. Här finns verkligen allt man behöver.


Massor av bra restauranger, lunch är perfekt att ta på någon av de mysiga ställena direkt på stranden. En stor marknad där man kan hitta fina loppisfynd. Nöjesliv, affärer och stranden med den långa strandpromenaden som är så mysig att sitta på och studera allt folk både på dagen och kvällen. Stranden berstår av småsten med ett parti av sand mitt på. 

Det blir djup snabbt så för barnfamiljer med små barn skulle jag istället rekommendera Antibes och Juan les pins som är sammanbyggda och ligger i närheten av Nice.Juan les Pins har en jätte härlig sandstrand och mysiga restauranger och är lite modernare än Antibes. Bra nöjesliv med många mysiga barer och nattklubbar. Antibes är en äldre stad med jätte mysiga gränder och mysiga restauranger längs med stadsmuren. Hit åker man inte för strandens skull för den är liten.

Här finns den lyxigaste båthamn jag någonsin har sett! Till och med båtarna i Monaco var små jämfört med båtarna här. Billionärs-kajen ligger längst ut och där får bara billijonärer ha sina båtar. Värt ett besök! 


Privata båtar som ser ut som färjor med jetski, helikopter, lyxbåt istället för jolle ombord. Alla har förstås personal, ibland upp mot 20 personer. 

Om man inte gillar storstäder som Nice är Cannes ett bra alternativ.Cannes är ju mest berömt för den årliga filmfestivalen med världsstjärnor från hela världen men har också en mysig fyrverkerifestival 14/7 till den 24/8 som verkligen är mäktig. Cannes är mycket mindre än Nice men väldigt mycket att göra här ändå och stort utbud av restauranger och barer.

Här får man känslan av en gammal fransk fiskeby blandat med lyx och flärd. De fina ställena längs med strandpromenaden är dyra men om man tar sig lite utanför centrum till Bocca hittar man billigt boende. Det finns ett casino precis vid stranden. Stranden är jättefin med sand. 


Att göra: 

Ta en drink på lyxhotellet Negresco mitt på strandpromenaden i Nice.

Hotellet är en ikon i staden och var byggt för att bli ett av världens lyxigaste hotell. Det är här som världsstjärnorna bor dom är här. Lyx till och med på toaletten och service som nästan blir pinsam. När jag skulle lägga ifrån mig drinkpinnen kom det en kypare springandes med en bricka


Vi hade klätt upp oss och försökte smälta in men det blev mest att vi satt och stirrade på allt.

Hyra bil är nästan ett måste här för man hinner se så otroligt mycket på kort tid. Vi har alltid tagit kustvägen även om den inte är så snabb med alla krokiga vägar, men så vacker!Monaco ligger bara någon timme med bil härifrån och bergsbyar som tex Eze är verkligen värda ett besök.


Eller varför inte ta en tur över till Italien, bara någon timme med bil härifrån.Gör en utflykt till dom mysiga bergsbyarna ovanför Nice, tex Grasse där man tillverkar parfym.

Besök Cap dÁntibest som är en udde där lyxvillorna ligger på rad och kändisar som Madonna och Tina Turner har hus här.


Här ligger också det berömda hotellet Hotel du Cap Eden Roc där nästan alla stora filmstjärnor har bott. Ta en lunch nere i den lilla fiskehamnen.  


Boende: Rivieran har något för alla men välj ort utifrån vad du gillar: lyx, storstad, fina stränder eller mysig småstad.  Speciellt minne: När det blev strul med visa kortet så vi fick sitta på ett trist hotellrum och äta gårdagens chips till middag tills vi kunde gå till banken dagen efter.

Positivt:  Närheten till så många fina platser via buss, tåg eller hyrbil

Negativt: Depositionen för hyrbil är 10 000 kr som dras från kontot när man hyr. Det tog ca en vecka efter att bilen var återlämnad tills pengarna var tillbaka på kontot.

Att ta sig hit: Direktflyg med flera flygbolag. Charter.