Ni som följer bloggen vet att vår sista vecka på Koh Lanta var i karantän pga att sonen testade positivtför covid.  

Vi hade gjort vår andra Longstay där i 2 månader och skulle egentligen ha åkt vidare till Maldiverna.  

Vi har fått många frågor om hur det gick med resan till Maldiverna och om vi fick tillbaka pengarna. Så här gick det: 

Alla våra utlägg för sonens sjukvård, covidtester, vårt boende under karantänen (som var riktigt bra mitt på stranden och samma som vi bodde på innan men i en annan bungalow) dagsersättning för förlorade semesterdagar och flygresan hem till Sverige.  

Det som vi inte fick var ersättning för mat och dryck som vi hade under vår karantän med argumentet att vi skulle haft kostnad för mat och dryck ändå, och det stämmer ju så det känns helt ok. 

 Vi lyckades boka om våra flyg utan extra kostnad och boendet på Maldiverna så att vi åker dit i slutet av oktober istället. Vår största rädsla var att vi skulle missa vår resa dit men allt löste sig. 

Vår resa till Borneo blev ju inte heller av eftersom Malaysia var stängt pga covid när vi skulle ha åkt dit i december 2021 i samband med resan till Thailand. Som tur är kunde vi boka om det också till hösten. Med andra ord åker vi till Borneo och Maldiverna i höst istället.  

Allt löste sig och av alla skräckhistorier som vi läste som handlade om folk som hade testat positivt på sina resor tillhör vi dom som hade en bra upplevelse och allt löste sig på  bästa sätt. Vi hade en vanligt reseförsäkring via Folksam och vi är jätte nöjda med deras bemötandet även SOS-international som hjälpte oss med hemresan.   

Slutsatsen är väl att vi hade tur (eller otur som var en av få familjer som testade positivt) men också att våga oftast lönar sig. Vi är så nöjda över att vi vågade resa trots allt. Nu längtar vi till vårt nästa äventyr i höst!