När man sitter där på vespan och susar ner från bergen och ser det turkosblå vattnet vid någon av alla mysiga badvikar omgiven av olivträd och cypresser är det svårt att inte gilla Korfu.

 
Denna grekiska pärla som ligger bara 8 timmar med färja från Brindisi i södra Italien anses vara en av de mest grönskande av de Grekiska öarna med flera miljoner olivträd men även citron och apelsin odlas här.   

Här finns oexploaterade byar, paradisstränder, kuperat landskap, mysiga caféer och restauranger, grottor, vandringsleder, nattklubbar och historiska byggnader, fantastisk grekisk mat, golfbanor och mycket mer.  

Det finns både sandstränder och stenstränder här. Några av dom:   

Dassia, en stenstrand med lummiga och lugna omgivningar.

Acharavi, Långgrund sandstrand perfekt för barn.

Paleokastritsa består av 6 små badvikar med både sand, sten och klippor.

Agios Georgis anses vara en av öns bästa stränder med 5 km sandstrand. Lugnt läge men gott om restauranger.

Porto Timani, Chalikornas Beach och Lakkiess beach är bra sandstränder.  

 

Att göra:

Snorkla är perfekt här på flera ställen eftersom vattnet är så klart! Paleokastritsa och den lilla fiskebyn Kassiopi har jätte bra snorkling för att vara Europa.


Om man gillar vandring och vill ha en magisk utsikt är Paleokastritsa Kloster ett måste! Klostret är flera 100 år och omgivet av både olivträd, citroner, aprikoser och cypresser.

Vandringen tar ca 20 min. Att uppleva solnedgången här är obeskrivligt! 

Vandringsled finns också till den lilla byn Lakones.


Korfu stad är värd ett besök med jätte fina gamla byggnader, internationellt kök, små grekiska tavernor, gränder, små butiker och mysiga cafeér. Gamla stan är med på Unescos världsarvslista pga dom fina, gamla byggnaderna. 


Ett speciellt minne: Som tågluffare hade vi sovit dåligt dom sista nätterna bla på färjan från Brindisi och stationen i Venedig så nu var det så skönt att packa upp, duscha och få sova i en riktig säng. Mindre kul var det att upptäcka att det satt en skorpion på min ryggsäck!! I panik rusade vi till receptionisten som var en äldre man. Han skrattade och sa:- Det är ingen fara, om man blir stucken av den blir man bara förlamad i några veckor......Vi blev inte direkt lugnare så vi var väldigt nöjda att vi hittade skorpionen igen och fick hjälp att ta bort den! 

Boende: Om man gillar lugnet rekommenderar jag orterna Dassia, Kami, Moraitika och Agio Gordios. Om man vill ha lite större utbud så är Korfu stad, Acharavi och Gouvia bästa ställena.


Att resa hit: Alla stora charterbolag har resor hit. Annars tåg och färja från Brindisi.

Positivt: Såå vackert!

Negativt: För varmt ibland som många andra ställen i augusti