Vet att det är många som planerar och sparar för full för att kunna göra en längre vistelse utomlands med skola för barnen. Jag har fått många frågor om vad det kostar att åka som vi gjorde med boende, skola, mat, utflykter, resa mm så jag har gjort en sammanställning av våra kostnader på ett ungefär.
 

 Tänk på att det går att komma undan mycket billigare om man väljer att bo i lägenhet där man lagar en del av maten själv, billigare boende lite längre från stranden och man behöver ju inte ha hotellövernattning på andra öar.Tänk också på att 6,5 veckor hemma i Sverige kostar så en stor del av pengarna hade man ju gjort av med hemma också. 
 

Sen om man tycker att det är mycket kan man ju tänka hur mycket man lägger på tex en ny bil som enligt mig inte gör en speciellt mycket lyckligare.  

Tänk också på att om man tar ut semester, föräldraledighet och flexledighet under vistelsen får man ju en full lön under tiden man är borta också som man har kvar när man kommer hem.  

Flygresan med Quatar Airways t/r, 2 vuxna och 2 barn med 1 övernattning på bra hotell med pool i Ao Nang som låg 30 min från flygplatsen eftersom vi skulle flyga tidigt: 32662 kr 


  • Boende på Lanta Summer House i stor bungalow på stranden med pool inkl frukost  40 nätter: 25000 kr 


Billigare boende finns men har man barn skulle jag ändå rekommendera att man väljer ett boende med pool. 


  • Visum för hela familjen: 3500 kr 


  • Sanuk Skola plus förskola 6 v för 2 barn: 28000 kr 


  •  Transfer från flygplatsen i Krabi t/r: 1300 kr  


  • Totala kostanden för tex massage, småutflykter, tuc tuc, lunch & middag på restaurang varje dag,  thaiboxning 2 ggr/v, all dryck, båtresor med speedboat till 2 öar, lyxigt boende på 2 öar 1 natt på varje ö, hyra av mopeder flera dagar, organiserade utflykter med guide totalt för hela vistelsen: 33600 kr. (Här kan man komma undan MYCKET billigare om man hoppar över övernattningen på andra öar. ) 


TOTALT BELOPP: 127100 kr och då snålade vi verkligen inte och gjorde allt vi ville, plus att vi hade ca 30 000 kr över när vi kom hem eftersom vi fick in pengar när vi var borta också.