Hit kan jag åka hur många gånger som helst utan att tröttna!! Här finns också en svensk skola så tanken att bo här ett tag är ju lockande!

Som ung var jag som många andra i Magalluf/Palma Nova som är en nöjesmetropol där ungdomar från Europa samlas (Bilden nedanför).

 

Men som vuxen är det annat som drar.

Mallorca har ju många fantastiska bergsbyar, gömda badvikar, vingårdar och lyxiga orter där Hollywoodkändisar bor, Palma som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg http://www.aventyrmedochutanbarn.com/Kryssning

Men
det här inlägget handlar om när man upptäcker ön med barn (som inte är så  sugna på att sitta allt för länge i en bil på slingriga vägar uppe i bergen) Här kommer mina familjetips:

Alcudia: 
Den populäraste orten för barnfamiljer och här ligger familjehotellen på rad längs den fantastiska sandstranden som är ca 1,5 mil lång. 


Jätte fint vatten och långgrunt. Strandpromenaden går längs hela stranden ända till Puerto de Alcudia som hamnen heter. Här kan man hitta många mysiga restauranger och barer.  

Den gamla Alcudia ligger någon km inåt landet och har spår från romartiden. Stadsmuren är från 1300-talet. Mysiga gränder och en marknad på torget.

Cala Bona:  


En mindre ort, från början en gammal fiskeby, där det är lugnt utan något nattliv men massor av mysiga restauranger.

När vi bodde här var barnen små och man behövde aldrig gå långt förrän man hittade någon ny mysig restaurang att testa. Man kan jogga eller cykla längs strandpromenaden ända till den större orten Cala Millor. Bra golfbanor för dom som gillar det.

Här kan jag verkligen rekommendera att bo på SunWing Cala Bona som är ett jätte bra familjehotell med två poolområde, spa, barnklubb, shower, barndisco m.m. 

Cala Mesquida: 

Vårt favoritställe med barn! Längst uppe i nordost ligger denna lilla pärla med en supermysig strand (en av de finaste på ön) inbäddad i pinjeskog och grönska. 
 

Kuperat med en fantastisk utsikt. Det är inte så turistigt här och få hotell.

Vi bodde på Viva Cala Mesquida som är ett av de bästa familjehotell vi har bott på. 

 Här finns allt både för barn och vuxna och eftersom det inte finns så många restauranger i området är det bra att hotellet har flera bra restauranger att välja på.


Om man vill kan man ta taxi till Cala Ratjada några kvällar för att shoppa och uppleva den mysiga atmosfären i hamnen där. Rekommenderas! Det är bara 6 km dit. 

Att göra: 

Drakgrottorna i Porto Cristo är en upplevelse och som funkar bra även med små barn. 

Det är den största och mest besökta grottan på Mallorca med 16 salar och 6 underjordiska sjöar. Guidningen tar ca 1 timme och när man är vid den största sjön (9 meter djup och 40 meter bred) får man uppleva en konsert med klassisk musik. 

En magisk upplevelse när båtarna glider in med facklor. Musikerna sitter i båtarna när de spelar. Akustiken är otrolig! Vill man får man testa att åka en tur med båt. Trots en del köande tyckte vi att det var värt det.

Gör en utflykt till paradisstranden Es Trenc som är Mallorcas mest berömda strand.

En av de finaste i Europa.
Stranden ligger i en nationalpark och är ca 2 km lång. Vattnet är turkost och kristallklart. Långgrunt och barnvänligt.

Capdepera är en gammal by som är lätt att ta sig till.

Här ligger ett fort som försvarade ön mot pirater och som man kan besöka (om man orkar gå alla trappor)Ett mysigt gammalt torg där man kan äta god mat under olivträden.

Smala gränder, genuint och en fantastisk utsikt från toppen!

Speciellt minne: Ni vet den där känslan när man träffar någon och allt bara känns rätt med en gång. Personkemin stämmer och det känns som att man har känt varandra hela livet.

När vi bodde i Cala Mesquida träffade sonen en tjej i samma ålder och dom var helt oskiljaktiga. När de hade varit ifrån varandra några timmar sprang de mot varandra och jublade av glädje. De kramades hela tiden och höll varandra i handen. Så gulligt!!


Positivt: Kort flygresa, lätt att hitta billiga resor, superbra familjehotell, härliga stränder, god mat m.m.

Negativt: Jag skulle definitivt undvika Palma Nova och Magalluf om man inte är under 22 år, eller varför inte undvika helt och hållet förresten.....