Puls, härliga stränder, glamour och Kuba-känsla är det första som kommer upp när jag tänker på Miami.


Här finns så otroligt mycket att se och göra men oftast så är det Ocean Drive (den kända gatan längs stranden) som man utgår ifrån. Här är flera av husen pastellfärgade i Art déco stil, lyxiga bilar trängs och man får snabbt en känsla av 80-tals serien Miami Vice. Det var också här som Gianni Versace bodde och det är inte helt ovanligt att man stöter på en kändis här.


Här finns allt: Mysiga barer, Kubanska kvarter, bra shopping, gym på stranden, enkla till lyxiga restauranger och så Miami Beach förstås som är en jättestor strand med den vitaste sand jag har sett. Bara att vara där och studera folklivet med människor från världens alla hörn är häftigt! Miami Beach är en av världens mest fotograferade stränder och jag förstår det!För barnen var stranden perfekt eftersom det var långgrund med kristallklart vatten. Alla vattensporter man kan tänka sig finns här. Badvakterna håller noga koll: Svart flagga: Förbjudet att bada , lila flagga: Farliga djur kan förekomma, röd flagga: Varning för strömmar tex

Att göra:


Härifrån utgår de flesta kryssningar till Karibien och dagsturer med båt till Bahamas går flera gånger om dagen. Det finns båtar till Bahamas som är lite större med kasinon ombord som tar lite längre tid men med snabbfärja tar det ca 3 timmar och kostar inte så mycket. Vill man kan man övernatta där och sen ta båten tillbaka. Det finns flera sådana paket att köpa.  Att ta en guidad tur i Art Déco området eller besöka Little Havanna är ett område helt inspirerat av Latinamerika.  Gatan Espanola Way är som att besöka en spansk Medelhavsby är värd ett besök även om det är turistigt. 


Everglades: Många turer att välja på med olika båtar och längd på turen. Vi valde lite större air boat (propellerbåt) med tak som inte var ute så länge (ca 40 minuter) för att förhindra rastlösa barn. Vi hade egentligen velat ha en tur som inte hade krokodilshow efteråt, eftersom det känns som djurplågeri, men det var omöjligt att hitta. Vi valde att inte gå på show men det kändes ändå fel att ha sponsrat den.


På vår tur såg vi 2 krokodiler på nära håll, asgamar och en sköldpadda. Everglades är ett unikt naturområde som jag absolut tycker att man ska se. Barnen tyckte det var superspännande! 

Key West (USA:s sydligaste spets), Kennedy Space center, Sawgrass Mills Mall (Floridas största Outlet center) är också platser man kan besöka när man är här.


Speciellt minne:  Inte nog med att vi fick hyrbilen bortforslad (eftersom vi stod på fel parkering) så glömde vi en ryggsäck med kamera, mobil och plånbok mitt på trottoaren på Ocean Drive...Medans vi for vidare i taxi för att hämta ut bilen. När vi upptäckte att vi hade glömt den hade det gått mer än en timme och det kändes ju som att det inte var någon idé att åka tillbaka. När vi ändå vände tillbaka kan man ju lugnt påstå att vi blev förvånade när ryggsäcken stod kvar helt orörd. 

Positivt: Stranden, allt som finns att göra och uppleva utan att behöva åka långt

Negativt: Svårt att hitta parkering

Att ta sig hit: Både charter och reguljärt