Ja, det finns ju faktiskt en hel del men här kommer några av dom värsta (en del är kanske svårt att tro på men allt är faktiskt sant) :

 

1: När jag vaknade mitt i natten av att en Österrikisk FN-soldat står med ett riktat vapen mot mig och min kille samtidigt som han säjer:- I´m gonna blow your mind out! Vi stammade några ord innan han försvinner genom dörren. Detta var när jag jobbade på Cypern och det handlade om ett svartsjukedrama. FN-soldaten som var kär hade klättrat upp via stuprören till min balkong. Historien är förstås mycket längre än så men allt lugnade sig och ingen kom till skada..... 

2: Också på Cypern när jag fick kackerlacks-invasion i en lägenhet som jag precis hade flyttat in i. Lägenheten hade stått tom ett tag så när jag började spola i kranarna vällde det upp 100-tals STORA kackerlackor!!! Jag stod i sängen och skrek medans det kryllade av kackerlackor över hela golvet. En kompis som hörde mitt vrål kom med ett dunderspray som tar död på det mesta och sprayade länge. Sen sopade vi upp högar med döda kackerlackor.....

 

3: När jag liftade mitt på dagen längs en stor väg i Milano (ja, jag var dumdristig när jag var yngre....) Jag fick lift av en jätte trevlig målare som var på väg till jobbet. Jag skulle bara till tågstationen men vi hann ändå småprata innan han plötsligt svängde av på en mindre väg, stannade bilen, vände sig mot mig och sa att han ville att jag skulle "betala" för skjutsen…..Jag lyckades hålla mig lugn och lura honom för att vinna tid och sen kan säga att jag nog aldrig har sprungit så fort med tung packning i hela mitt liv och det gick bra.  

 

4: Mannen och jag hade sparat ett helt år till drömresan Indien + Maldiverna och vi hade allt lagt allt viktigt i en och samma  ryggsäck: Pengar, biljetter och pass. När vi glada hade lämnat flygplatsbussen och skulle checka in märker vi att ryggsäcken ligger kvar på bussen på väg tillbaka till Stockholm. Vi visste att vi aldrig skulle hinna tillbaka in till stan och om ryggsäcken ens skulle ligga kvar då, PANIK! Vi fick tips om att stoppade bussar som hade varit och vänt på en annan terminal och tillslut efter ca 7 stoppade bussar kom vår buss där ryggsäcken låg på en hylla 😱

5: På Koh Lanta när vi simmade med våra barn genom en lång, mörk grotta till en paradisstrand. Lite obehagligt när man inte ser vad som finns i vattnet runt om och vi kände en massa stickisar (maneter som sticks) runt oss. Upplevelsen blev ju inte direkt bättre när vi ser en jätte stor, farlig orm på stranden (bilden ovanför) som vi kom till och inser att ormen är på väg in i grottan som är vår ända väg tillbaka.  Precis i sista sekunden lyckades en thailändare lyfta bort ormen med hjälp av en gren....

 

6:  Mer komiskt är väl den gången när jag uppsminkad, håret perfekt och med en snygg nyinköpt strandklänning och brun-utan-sol (jag hade en illusion om att vi skulle ha en romantiskt resa mitt i värsta småbarnsåren så jag försökte vara mitt bästa jag) tog med mig vårt minsta barn till barnpoolen där föräldrarna sitter runt om med sina små barn. När jag sträcker fram foten för att känna lite på vattnet råkar jag halka, KABOOOOM så att jag hamnar helt under vattnet i den grunda poolen på rygg och sprattlar som en kackerlacka innan jag tar mig upp utan minsta värdighet med sminket utsmetat över hela ansiktet, håret åt alla håll, klänningen hängande som en trasa samtidigt som jag inser att jag har stänkt ner ALLA runt poolen. När jag kommer tillbaka till mannen som jag hade lämnat några minuter tidigare i ett annat skick, ser han ganska förvånad ut innan jag väser i ena mungipan:- Jag kommer ALDRIG mer bada i den poolen!! (Bilden ovanför är från en annan, mer harmonisk resa :-)

 

7:  Jobbigt var det den gången när jag hade guidat på bussen på väg ut till Versailles utanför Paris. Alla var entusiastiska över att få se slottet som jag hade berättat så mycket om. När vi kom fram till den tomma parkeringen som vanligtvis brukade vara full berömde alla mig för att jag hade sett till att vi slapp köerna genom att vara ute i god tid. På väg upp mot slottet kände jag ändå att något måste vara fel så jag viskar lite diskret till en vaktmästare jag möter och frågar var allt folk är. Han slår ut med armarna och säger: -Slottet är alltid stäng på måndagar! Ridå! Vad skulle jag göra nu med alla resenärer som skulle bli skogstokiga när de missar slottet som vi inte skulle hinna med under vistelsen i Paris eftersom schemat var så snävt. Med hjälp av en och annan vit lögn, guidning runt om i slottsträdgården, gott vin, picknic i Bologneskogen och världens bästa shopping i de nordafrikanska delarna av staden var alla nöjda.  

 

8: När vi hade bokat billigaste ospecificerade resan till Sicilien och jag var övertygad om att vi skulle få ett jätte bra boende ändå eftersom jag hade jobbat där och kände dom som satt med bokningen. När ett annat par var på väg in i den lilla lägenheten där vi skulle bo förklarade jag att dom hade gått fel för här skulle vi bo. Minst sagt förvånad blev jag när jag insåg att vi skulle dela toalett, allrum och kök med främmande människor i en liten lägenhet. Sovrummet var som en liten skrubb utan balkong med fönster rakt in i en betongvägg......  

 

9: En norsk TV-kändis hade checkat in på lyxhotellet där jag jobbade på Cypern och han förklarade att han ville följa med på flera av utflykterna eftersom han ville se lite av ön. När jag inte hade sett honom på flera dagar bestämde jag mig för att knacka på. När jag inte fick något svar och det gick ytterligare någon dag bestämde jag mig för att be en av receptionisterna låsa upp. Stanken som slog emot oss när vi öppnade dörren var fruktansvärd och hela rummet var fullt av spritflaskor, spyor, avföring och mitt i allt låg mannen redlös. Vi ringde ambulans och allt gick bra med honom. Värre var det med rummet han lämnade.... 

  

10: Som reseledare på Gran Canaria skulle vi knacka på hos alla resenärer för att höra att allt var ok. På ett av rummen tog det tid innan någon öppnade och precis när jag var på väg att gå öppnades dörren av en man iklädd en handduk. När jag frågade om att var bra släppte han plötsligt handduken så att han stod där helt naken. Vilket äckel hann jag tänka innan han föll ihop avsvimmad rakt in på toalettgolvet. Han hade helt enkelt rest sig upp ur sängen för fort. Frun ropade inifrån sovrummet:-Vad händer? :-Allt är bra, men din man svimmade precis, sa jag innan jag la handduken över mannen och skyndade mig ut genom dörren. 


11: Skorpion hade vi på rummet när vi tågluffade i Grekland. När vi kom till receptionen panikslagna, lugnade den äldre mannen oss med att om man blir stucken av den sortens skorpion dör man inte....man blir bara lam i några månader.....!      

12: Båtresan från ön Kuredu på Maldiverna till flygplatsen var den värsta någonsin. Varje våg som slog mot båten lät som en bilkrock, folk kräktes överallt, det var stopp i toaletterna som var överfulla, det var kolsvart eftersom vi åkte på natten, vi var inhysta under däck och den båten gungade så att jag var övertygad om att vi inte skulle komma levande iland.  

13: Också på Maldiverna där vi hade snorklat på ett och samma ställer flera gånger eftersom det var extra mycket fisk där. Det var en platå där botten som stupade rakt ner på ett ställe där man förstod att det var jätte djupt eftersom vattnet var kallare och man inte såg botten. Bara någon timmer efter oss hade ett annat svenskt par snorklat där då det dök upp en riktigt stor haj. Den hade cirkulerat runt dom och studerat dom noga på bara några meters avstånd innan den försvann. Dom hade varit skräckslagna men lyckats hålla sig stilla. Hade VI varit där då hade jag nog inte levt eftersom om jag känner mig själv rätt hade jag fått fullständig panik och sprattlat som en tok för att ta mig till land. Mums, hade hajen tänkt!!