Lilleputt-landet som man bara älskar! Har varit där flera gånger men kommer säkert tillbaka för det är så speciellt! Skatteparadis, lyxyachter och Ferraribilar men också mycket mer. 


Monte Carlo som staden heter där allt händer är kanske mest känd för att så många svenska kändisar har bott här: Björn Borg, Anja Persson, Kajsa Bergqvist, Christian Olsson, Ingemar Stenmark, Jonas Björkman, Pernilla Wiberg och många fler.Förr fanns det t.o.m. en svenskbutik med svenskt livsmedel för alla bosatta svenskar. Den stängde för några år sedan eftersom många har flyttat hem till Sverige igen.  I landet som är det näst minsta i världen (efter Vatikanstaten) bor ca 37 000 invånare. Här är det inte är ovanligt att man klär upp sig i smoking på kvällen bara för att gå ut och ta en Martini, bilarna och båtarna är lyxigare än något annat vi sett.


Det kan vara intressant att ta del av lyxen och flärden på avstånd för det är som att kliva in i en annan värld för en vanlig Svensson som mig....

Eftersom landet är så litet räcker det med en weekend eller om man stannar längre att man hyr bil och åker runt på Rivieran.

Att göra:

Självklart strosa nere i hamnen och titta på alla coola båtar, många med helikopter på, eller sitta på Café de Paris bredvid kasinot och bara titta på alla häftiga bilar (skulle en vanlig bil köra förbi här skulle folk haja till), kändisar och folklivet. 


Besöka Furstepalatset som ligger vackert på en höjd. Idag är det Prins Albert som styr landet och bor i palatset med sin familj.

Tidigare bodde hans far Furst Rainer här med Grace Kelly, den kända filmstjärnan. Varje dag strax före kl 12 är det vaktombyte och paradvåningen är öppen för allmänheten. På sommaren hålls ute- konserter här med klassisk musik. Monaco Grand Prix, ett av de mest kända Formel 1 loppen som går här varje år i maj. Ett måste för alla bilintresserade!


K
asinot i Monaco är berömt men ska man spela här måste man klä upp sig. Om man inte vill spela själv kan man se på när eliten spelar med stora insatser i privata rum, lite som en James Bond-film.


San Remo är en vacker italiensk stad bara 40 min härifrån med bil. Buss och tåg kan man också ta. Staden som ligger på den Italienska Blomsterrivieran levererar blommorna till Nobelfesten varje år enligt Alfred Nobels testamente. Han bodde här och man kan besöka Villa Nobel som idag är ett museum.


Strosa i dom mysiga gränderna, småbåtshamnen, gå på marknaden som är på tisdagar och lördagar, shoppa och njut av den goda italienska maten.      

Boende:

Många hotell och privat uthyrning så det är bara att boka på tex www.booking.com

Positivt: Nära till hela Rivieran både franska och italienska.

Negativt: Ingen jätte fin strand även om det finns badmöjligheter

Att ta sig hit:Reguljärflyg. Ving har paketresor till Formel 1-loppet i maj. Man kan också välja att åka charter till tex Nice och sen göra bilutflykt hit. Det tar bara knappt en timme om man åker längs kusten.