Ibland hittar man dom där pärlorna av en slump eller att man har hört om dom av någon annan.

1: Mitt i djupaste skogarna av Småland utanför Tingsryd ligger Kåranäs Gård. Verkligen en idyll!  

Här finns både stugor och lite större hus som tar upp mot 18 personer.  

Det ligger jätte vackert vid Fiskestadsjön och det finns både en liten badplats och båt med elmotor som ingår. 

 

Det största husen har egen uppvämd pool (jätte varm, säkert över 28 grader!) och de andra stugorna har också tillgång till 2 stora poolområde som de delar med andra stugor.  

På området finns spa att hyra så att man har det för sig själv med 2 jacuzzi utomhus med plast för upp till 10 personer i varje, festlokal med matplats och loungemöbler och bastu utomhus. 

Sjön som är stor är perfekt att fiska i och det finns gott om stora gäddor och abborrar. Fiskekort  finns att köpa på ICA i Väckelsång (5 min bilresa) Grillplatser, badplats och båtbrygga finns här också. 


På området finns det söta minihästar som man får klappa och ankor. I skogarna runt omkring finns gott om vilda djur som älg, hjortar och vildsvin.

Det stora huset som vi bodde i hade en stor matsal med öppenspis, grill ute, festlokal i ladan, sjöutsikt och stora grönytor.

 

Det finns lekplats och fotbollsmål på området och vill man så finns det paket med upplevelser att köpa som tex ponnykörning, travkusk för en dag, terrängbil eller varför inte testa att köra i ombyggda bilar sk Backseat driving. Läs mer här: https://karanas-gard.se/

2: 


I Falköping ligger Kurorten Mössberg som är ett mysigt spahotell med anor från tidigt 1900-tal. Hit kom det fina folket och det är många av dåtidens celebriteter som varit här.  

Det andas historia  och flera gamla foton från förr hänger på väggarna och hotellets klassiska miljö är bevarad.  

Alla rum är olika, allt från nutid till sekelskiftet. 


 Spaet har allt man behöver:  varmvattenbassäng, varma källor både ute och inne, spabehandlingar, torrbastu, ångbastu, fotbad och 2 relaxrum. 

Här finns vin- och champagnebar, restaurang med jättegod mat med lokala råvaror. 


Vi var jättenöjda med vår vistelse här för några år sedan!I Falköping ligger Hornborgasjön som är Sveriges bästa fågelsjö med tusentals tranor som dansar varje vår, Falköping Golfklubb och Falköping Alpin om man gillar att åka skidor bara för att nämna några av sakerna man kan göra här.

 

Läs mer här: https://www.kurortenmosseberg.se/spa

3: Smålandet Markaryds älgsafari är en upplevelse om man gillar närkontakt med djur.  

Det är ju inte varje dag som man gosar med en älgtjur och har en enorm bisonoxe typ i knät. 

Vi har varit på flera älgsafarin men vi har aldrig kommit så nära djuren som här, barnen var överlyckliga! Det var galet var stora de Amerikanska bisonoxarna är! 

Jag förstår att det är Nordamerikas största landdjur. När tjuren stack in huvudet så man nästan hade honom i knät var man inte så kaxig kan jag säga..... 


Guiden var bra på att locka till sig de största älgarna. Att klappa en stor älgtjur med stora horn är ju inget man gör varje dag precis! 

Safarin kan man göra med egen bil eller med tåg där en guide finns med. Sen åker man längs en liten grusväg 3 km inne i skogen. 

Det finns grillstuga, restaurang med takterrass, souvenirshop och ett café på området.

Läs mer: https://www.smalandet.se/