Jo, visst var vi nervösa...mest för att vi skulle testa positivt någon dag innan resan så att vi inte skulle komma iväg när vi ville och få massa krångel med att omboka flyg. 

 

Om man är smittad innan avresa får man vänta tills man är frisk och får ett sk friskhets intyg.  


Vi var på Arlanda i god tid och var så nöjda när vi hade checkat in vårt bagage bland dom första. Chockade såg vi kön till säkerhetskontrollen som aldrig verkade ta slut. 

Vi insåg snart att vi precis skulle hinna med vårt flyg med de långa köerna. Jag tror säkert att en och annan missade sina flyg.  

Framme i Thailand var allt mycket bättre organiserat och vi tog nya tester som vi fick svar på efter ca 6 timmar på hotellrummet. 


Vi var trötta och jetlaggade så det var inga problem att vänta på rummet. Mat kunde man beställa upp. Efter testsvar och 1 natt i Phuket tog vi taxi ca 4 timmar till Koh Lanta. 

Mellan 0,13-2,3 % som mest testar positivt när de kommer fram och visst det hade inte varit roligt att sitta i karantän i någon vecka men eftersom chansen är liten och vi ska stanna så länge tog vi risken. 

På plats är allt precis som förra gången men kanske med lite mindre folk.  

Alla thailändare här är så glada att turisterna äntligen är tillbaka. 


En del restauranger och barer är stängda men det finns massor av ställen att välja på. 

Munskydd använder man inomhus men eftersom alla restauranger och barer är ute på stranden är det sällan vi behöver munskydden. 

 Sen är det mindre covid här än i Sverige.


Vi är så nöjda med vårt boende på Golden Bay Cottage! Mycket större bungalow än vi trodde och utsikten från vår terrass är magisk. 


Poolen är lagom, frukostbuffén är god, personalen toppen och barnen har 10 minuters promenad till skolan. 


Det händer mycket på stranden där vi bor som tex spontanfotboll, volleyboll, gympapass, eldshower och det finns alltid kompisar att leka med.


Barnen fick kompisar direkt på skolan både nya och som dom lärde känna förra gången vi var här och trivs jätte bra! Det är många som kommer tillbaka.  

Det kommer fler barn men just nu så är dom ca 10 barn i sina klasser.  


Första skoldagen var dom på stranden och hade lära-känna lekar.


Vi har redan efter några dagar hunnit hyra mopeder och återse några av våra favoritstränder på södra ön, sett apor (som den söta på bilden under) umgåtts med vänner och badat massor.