Legendariska resmål sedan 1843 i Nordöstra Italien som var väldigt poppis för 30 år sedan men som inte hör så mycket om längre. För italienarna själva är det här självklara resmål och det är ju det bästa betyget. Att ligga i solstolen längs den milslånga sandstranden , sippa på en god drink och planera för kvällens nöje på någon av alla barer, nattklubbar eller restauranger är aldrig fel.

Hit kommer festsugna besökare från hela Europa men det är aldrig stökigt. Italienarna älskar att festa med stil så uteställena är något extra, både nattklubbarna och restaurangerna. Men hit kommer också barnfamiljer, dom aktiva som gillar att cykla och vandra plus dom som bara vill njuta av det lugna livet.  Rimini är den största strandorten vid Adriatiska havet. God mat och dryck är en självklarhet, vi är ju ändå i Italien! 


Gamla stan i Rimini ligger ca 15 minuters promenad inåt landet. Där finns det flera fina äldre byggnader och Tiberiusbron är den mest kända. Här finns också en stor Torghall där man kan köpa färsk fisk, grönsaker, kryddor, kött, ostar mm.     Riccione som ligger bredvid är känd som mest glamorös av dom två badorterna. Här är också utbudet av nöje enormt och på dom båda huvudgatorna Viale Dante och Viale Ceccarini är det bra shopping. En mysig liten hamn ligger här.

Cattolica är den lugnaste av de tre orterna och passar barnfamiljer perfekt!Att göra:

Naturligtvis är stränderna här det som drar. För några Euro hyr man sig en plats med solstol och parasoll.  

För dom aktiva finns det hotell som har riktat in sig på cyklister. Det är väldigt cykelvänligt här med fina cykelleder både i bergen och längs kusten. 

Varför inte besöka lilleputt landet San Marino dit det går buss. Jag har varit där en gång och tycker verkligen att det är värt ett besök!

Landet är det 5:e minsta landet i världen och ligger uppe på berget Titano med en fantastisk utsikt! Eftersom det är skattefritt här är det många som kommer hit för att shoppa och utbudet är stort av märkesbutiker.

Det är mysigt här med små gränder, många caféer och restauranger, bara 2 mil från Rimini.

Aquafan är ett vattenland strax utanför Riccione med vågpool, massor av vattenrutchbanor och vattenfall.

Något annorlunda är sköldpaddssjukhuset (Ospedale delle tartarughe) i Riccione. Här tar man hand om skadade och sjuka sköldpaddor som man har räddat i havet. Direkt när dom mår bra släpper man tillbaka dom i havet igen.Boende: Jag minns tyvärr inte namnet på hotellet som vi bodde på men det finns massor precis vid eller nära stranden. Att ta sig hit: När jag var här gick det bussresor hit utan stopp hur billigt som helst.  Sov gjorde man i bussen. Jag har inte hittat några bussresor hit nu men varför inte ta tåget, både snabbt och billigt. Inga charter men reguljärt direkt till flygplatsen i Rimini. 

Positivt: Goda maten, stränderna, utbudet

Negativt: För mycket folk i augusti