Eftersom vi reste hit med en 10-månaders bebis så såg vi inte så mycket som vi hade velat av denna fina ö som har massor att erbjuda.


Vi var i Alghero som är mysigt med många barer, restauranger längs med den fina Lido-stranden. Det bästa med Alghero tyckte vi var gamla staden som låg på en kulle med kullerstensgator, smala gränder med en ringmur var verkligen supermysig och det var där  vi åt varje kväll.Massor med restauranger att välja på och flera med utsikt över havet och solnedgången.Det var perfekt att sitta där med supergod italiensk mat och kolla på solnedgången och folklivet. Sen kan man hoppa på det lilla tåget för att se mer av gamla stan. Alla var så trevliga och glada här och det märktes att de uppskattar turister.


Att kolla på båtarna i hamnen var också mysigt med en liten bebis som älskade båtar.

Det finns flera fina stränder att välja på och alla var barnvänliga. Den största Lido stranden har parasoller och solsängar att hyra men vår favorit var Maria Pia stranden som låg lite avskilt bakom en pinjeskog. Där fanns det bara en men jätte mysig restaurang och inga solstolar men vi tyckte att det var en finare och mysigare strand. 

I den nya stadsdelen Lido vad det lite slitet på vissa ställen. Alghero har nog haft fler turister förr men nu fått stå tillbaka lite när många väljer att åka till den andra delen av ön, Costa Smeralda som är lite lyxigare med lyxyachter i hamnen. Det positiva med det var att det inte fanns så mycket turister här.


Att göra:

Inte allt för långt bort ligger Sardiniens mest fotade och vackraste stränder: Stintino. Ta en buss eller taxi.Hyra bil en dag så hinner man se massor, allt ifrån vinodlingar, små bergsbyar till lyxbåtarna på den andra sidan av ön.

Ta en båtutflykt till grottan Neptunus.

Det finns också dagsturer över till ön Korsika.

Boende:

Vi valde ett billigare hotell, Eucalipti, visseligen med barnpool men vi var den enda barnfamiljen. Det gjorde i aldrig om. När vi åt frukost på balkongen kl 7:00 väckte vi halva hotellet (det var inte så lätt att få en 10-månaders att viska). För dom som reste utan barn var detta hotellet helt ok med närheten till det mesta. Med facit i hand skulle vi ha valt ett av familje hotellen helt klart. Det var efter denne resan som vi upptäckte hur bra det var med Vings Lollo& Bernie-hotell och jag vet att Tui:s Bamsehotell är lika bra. 

Speciellt minne: Mest hur stressade vi var på vårt hotell som enda barnfamiljen och hur vi försökte samarbeta vid bjöjbytena vid poolen för att inte störa men det blev bara kaos.    

Positivt: Ett mysigt resmål som man når snabbt och lätt med charter. Går att hitta billiga resor hit.

Negativt: Vårt hotell och att solstolarna på stranden var dyra.Att ta sig hit: Charter med Tui eller reguljärt