Det bästa jag vet när hösten kommer är att åka iväg på spa! Man behöver absolut inte göra en massa behandlingar om man inte vill det utan bara njuta av lugnet, bada inne och ute, äta gott, promenera längs stranden, ha långa samtal och bara vara! 
 

Vi har varit på alla spa både i närheten av Kalmar och på Öland men våra absoluta favoriter ligger lite längre bort. Det finns så otroligt många mysiga ställen men här kommer några av dom som vi har gillat mest:

1: Ystad Saltsjöbad är utan tvekan det bästa tycker vi!  

Att få ligga i en bekväm loungestol och titta på vågorna utanför, njuta av brasan i den öppna spisen i ett annat rum, testa en av alla poolerna inne och ute, äta fantastisk mat i en jätte vackert miljö kan inte bli fel. 

Direkt när man kommer in genom entrén inser man att man kommer trivas. Inredningen både på alla rum och i övriga hotellet är superfin!!  

Fantastiskt läge utmed den jätte fina stranden,  utsikten över havet, alla olika miljöer inomhus med den mysiga inredningen gör detta till en klar favorit.

Passa på att ta en tur in till Ystad som är en jätte mysig stad med kullerstensgator, små gränder med färgglada små hus, klätterrosor och mysiga fik.

2. Badhotellet i Tranås är ett ställe vi gärna återvänder till!

Det är ett av Sveriges äldsta kurhotell från 1899 och man känner verkligen historiens vingslag när man går i dom vackra miljöerna med bilder från förr på väggarna.

Allt är renoverat i gammal stil och även om det inte finns lika många poolmiljöer som en del andra spa blir detta en magisk upplevelse!

3: Falkenberg Strandbad har samma inredning och stil som Ystad Saltsjöbad, verkligen jätte mysigt!

Jag hade kunnat ligga i poolen på bilden hur länge som helst. Den jätte goda lunchen kan man äta här inne också om man vill. Sen älskar jag utepoolen med den lilla orangeriet bredvid.

Läget direkt på den fina stranden gör ju inte saken sämre precis!  

4: Kosta Boda Art Hotell mitt i dom Småländska skogarna är ett riktigt glashotell med handblåsta glas skulpturer överallt.

Det är mysigt att simma över vackra skulpturer i poolen eller ta en drink i Glasbaren där allt är i glas, t.o.m. barstolarna.

M
aten här är jättegod. 

5: Varberg Kusthotell är verkligen en pärla!


Utsikten från den mysiga restaurangen, läget direkt på stranden, bra spamiljö och god mat. 

Listan kommer fyllas på när vi har fått nya favoriter. Nästa spa på tur att testa är Gränsö Slott i Västervik.