Tobago är en härlig Västindisk ö som jag absolut kan rekommendera!

Landet består av 2 stora öar (Trinidad och Tobago) och 21 små. 


Den Karibiska mentaliteten märks direkt, här är det chilla och relaxa som gäller. Överallt hör man :- Whats happening man? Just chillin´. :-Respect man.  

Fösta dagarna sa vi alltid Good Morning men vi slutade efter att tag eftersom vi alltid bara fick till svar:- Yeah man. Tagga ner lite och chilla så är allt toppen! Sen ska man ju inte påstå att servicen var den bästa just därför.


Man fick ofta vänta innan man fick beställa och innan maten kom....


Paradisstränder är en självklarhet, vi är ju trots allt i Västindien. En av dom allra mest fotade är Castara Bay. Ett måste om man hyr bil och tar sig runt ön vilken jag absolut tycker att man ska göra när man är här.


Annars är min favorit strand Pigeon Point som ligger i närheten av flygplatsen. Bor man nära den stranden så har man allt man behöver vad det gäller restauranger, båtutflykter, fisketurer och bra hotell.


Att göra: 


 Hyra bil och besöka vattenfallet Argyle Waterfall. En kort mysig promenad genom regnskog till vattenfallet där man kan ta ett dopp. Vi blev erbjudna guidning men man klarar det själv utan att missa något.


Castara Bay är som sagt värt ett besök om man hyr bil. En vacker strand med lite folk och en liten butik där man kan köpa saronger mm.

Djuphavsfiske (glöm inte åksjuketabletter som jag gjorde) Vi fick en stor tonfisk och en barracuda.


Snorklingstur till Bucco Reef där vattnet är extra klart. En hel del fisk att se men tyvärr var korallerna förstörda till stor del. Båtarna dit var med glasbotten. Upplevelsen förstördes lite av den höga musiken.  


Upplev Karnevalen som är i februari/mars. Kolla upp datum innan ni åker för den är kul att se! Den stora karnevalen är på Trinidad men även karnevalen på Tobago är värd att se.


Boende: Jag kan verkligen rekommendera Crown Point Beach Hotell. Bästa läget med gångavstånd till Pigeon Point och en underbar havsutsikt från trädgården och balkongerna. Vi hade en kolibri som bodde i ett träd precis  vid vår balkong. Speciellt minne: Tog taxi till en strand i närheten där alla surfare höll till. Där fanns bara ett enkelt skjul där man beställde mat. Där åt jag mitt livs första och sista get. Trodde att goat betydde anka (nej, jag har aldrig varit speciellt bra på engelska). Kan säga att den smakade gammal kofta..... Positivt: Avslappnade mentaliteten och stränderna

Negativt: Att det var dyrt och svårt att hitta mysiga restauranger på kvällarna.

Att resa hit:  Afro-Caribbean Tours eller Reguljärflyg